Mat och hälsa på Karamellen

För oss på Karamellen är mat och hälsa viktiga faktorer för att våra barnFrukt ska utvecklas och må bra på sin förskola. Vi värnar om att kunna ge barnen vällagad mat som lagas från grunden av vår egen kock. All mat lagas på förskolan och vår kock bakar även en del av det bröd som serveras. Till alla måltider som serveras så erbjuder vi både grönsaker och frukt. Till lunchen serveras alltid både varma och kalla grönsaker. Ibland serveras måltiderna utomhus under vår markis eller vid vår grillplats. Det händer även att vi packar med oss mellanmålet och går ner till havet eller skogen och äter där.

Måltiderna är viktiga stunder där vi ger barnen positiva matupplevelser och vi vuxna kan möta barnen i samtal kring vardagen.

Vi anser att det är viktigt att erbjuda barnen mycket rörelse och gymnastik därför har vi ofta gympa och yoga i olika former tillsammans med barnen. Vi vuxna ser oss som förebilder och deltar alltid aktivt och ombytta när det är gympadags.

Sjukdomspolicy
Karamellen har en sjukdomspolicy som värnar om alla som vistas på förskolan. Den är framtagen i samråd med sjukvården, personalen och styrelsen.